• 098 637-927 / 098 219-206
 • info@kamini-posa.hr
  Previous Next

  Projekt Stari Laz - Ugradnja kamina za centralno grijanje

  Početkom mjeseca završili smo jedan dojmljiv projekt u mjestu Stari Laz - gdje smo u jednu prekrasnu kuću ugradili kamin za centralno grijanje.

   

  Stari Laz je jedno slikovito mjestašce koje se nalazi u Gorskom kotaru, nekoliko kilometara udaljeno od Delnica. Idila za sve one romantične duše koje uživaju u pogledu na bijeli pokrivač i osježavajućem gorskom zraku, baš kako i pristoji ovom dobu godine. Svako bi nas jutro dočekao ovakav pogled i čist šumski zrak.

  Kamini Posa GorskiKotar 001a

  Naše je odredište bilo nešto dalje, drvena kuća koja se savršeno uklapala u ovaj pejzaž - s jednako impresivnim pogledom na dolinu:

  Kamini Posa StariLaz 006a JutroNakon početnog divljenja prirodi vrijedilo se baciti na posao. U novu kuću trebalo je postaviti kamin koji će osigurati dovoljno topline za sve prostorije u kući. Neke imaju podno grijanje, druge radijatore, a osim njih na kamin je priključen i sustav za grijanje sanitarne vode. Kako bi se udovoljilo traženim zahtjevima, za ložište kamina odabran je model BeF Aquatic WH V 85, snage 23 kW

  Aquatic Wh V85

  Nakon što smo ložište postavili na predviđeno mjesto trebalo ga je spojiti na odgovarajući dimnjak. I uvijek sve treba izmjeriti. Ne jednom, barem dva, tri puta... Pa onda još jednom provjeriti da li apsolutno sve štima...

  Kamini Posa GorskiKotar 003a

  Ovaj je kamin još daleko od njegovog konačnog izgleda. Kako bi dobio svoj prepoznatljiv izgled potrebno je oko njega postaviti nosivu čeličnu konstrukciju. (A za svaki posao potreban je i odgovarajući prenosivi alat)

  Kamini Posa GorskiKotar 004a

  Na tu čeličnu konstrukciju montiramo zaštitne izolacijske ploče koje imaju dvojaku funkciju. Prva im je da zadrže svu "odbjeglu" toplinsku energiju te je usmjeravaju na željeno mjesto, a druga im je funkcija čisto estetske prirode - prikriti neugledno ložište, dimovodnu cijev kao i instalaciju s kojom je kamin spojen na sistem za centralno grijanje kuće.

  Kamini Posa GorskiKotar 005a

  Negdje oko podneva, za vrijeme pauze obično bi nas svojim dolaskom počastilo i sunce, pa bismo pauzu nerijetko proveli na svježem zraku uživajući u snježnoj čaroliji...

  Kamini Posa GorskiKotar 006a Podne

  Bilo bi lijepo prepustiti se uživanju u prirodnim ljepotama, ali ovoga puta nismo došli na odmor u Gorski Kotar. Trebalo je vremena da se postave sve ploče na mjesto i uredno pričvrste jedna do druge, kako između njih ne bi bilo otvorenog prostora.

  Kamini Posa GorskiKotar 008aSada nam je ostalo još samo premazati cijelu površinu i zatvoriti sve spojeve.  Kada se premaz osuši, kućište kamina dobit će svoj konačni izgled. Sa strane će biti obložen kamenom, a u sredini keramikom. Bit će to savršena kombinacija prirodnih materijala u koji se savršeno uklapaju i ove kružne stepenice zavijene iza kamina.

  Kamini Posa GorskiKotar 010a

  Vjerujem da bi se rado provozali do Gorskog kotara i uživali u živoj toplini koju pruža ovaj kamin. Ah, sviđa vam se kamin i unutrašnojst kuće, ali htjeli bi vidjeti kako ona izgleda izvana?

  Kamini Posa GorskiKotar 009a

  Prava ljepotica, zar ne?

  Do slijedećeg projekta, lijep pozdrav svima!

  Kamini Posa

  Tvrtka Kamini Posa d.o.o. dugi se niz godina bavi izradom otvorenih i zatvorenih kamina, roštilja i krušnih peći. Prije same izrade radimo 3D model budućeg projekta, a klijente savjetujemo, te im preporučujemo najbolje rješenje za njihov prostor.