kamini-na-bioetanol-001.jpg

Kamini na bioetanol

Kamini na bioetanol najbolje su rješenje kada prije svega tražite element koji će pridodati estetsku vrijednost prostoru, dok vam efekt grijanja nije od presudne važnosti. Svrha ovakvih kamina je podići atmosferu prostorije i ugodu ljudi koji se u njoj nalaze. Pogodni su za privatne domove, poslovne prostorije ali i za mjesta većih okupljanja, pogotovo za restorane i kafiće.

Bioetanol ili jednostavno samo "etanol" služi kao gorivo za rad kamina, odnosno izgaranje vatre. Nastaje fermentacijom proizvoda biljnog podrijetla kao što su šećerna trska, krumpir, šećerna repa, žitarice, kukuruz - da nabrojimo neke. Bioetanol je obnovljiv izvor energije  - 100% zelena tehnologija koja poštuje okoliš i ne doprinosi globalnom zatopljenju. Iz tog je i razloga etanol dobio dobio prefix "bio". Rezultat njegovog izgaranja je plin ugljični dioksid i voda.
Na prvi pogled, ovo bi mogao biti razlog za zabrinutost. Međutim, ako malo promislite isto se događa i kod našeg normalnog disanja. To je jedan od razloga zbog čega je izgaranje bioetanola čisto i bezopasno. Ne ispušta nikakve štetne tvari ili neugodne mirise.
 
Kamini Na Bioetanol 002
Dekorativni kamini na bioetanol ne trebaju dimnjak ni cijevi. Većina topline koja nastaje prilikom izgaranja slobodno se širi prostorijom i tako zagrijava sobu. To je drugi razlog zbog čega je sagorijevanje bioetanola vrlo efikasno. Bez dima i bez pepela, održavanje kamina je uvelike olakšano. Potrebno je samo napuniti spremnik goriva bioetanolom i zapaliti vatru s upaljačem na dugoj dršci. Zavisno od modela, jedno punjenje spremnika dostatno je za 3 do 20 sati konstantnog plamena. (Važno je napomenuti da se bioetanol nikako ne smije nadolijevati tijekom zapaljene vatre ili dok je plamenik još vruć!)


S obzirom da ne zahtijevaju ni dimnjak ni bilo kakve građevinske radove, ne zauzimaju previše prostora, odličan su i siguran izbor za sve koji žele romantičan ambijent vatre iz kamina u svom stanu ili poslovnom prostoru.
 
Kamini Na Bioetanol 003
Preporučuje se redovito provjetravanje prostorija u kojem se nalazi kamin, te se zbog toga ne može pohvaliti visokom toplinskom efikasnošću, pogotovo u hladne zimske dane.
Svrha kamina na bioetanol uglavnom je ukrasne prirode, te se većinom uz njih veže pridjev ukrasni ili dekorativni. To nadoknađuju svojom jednostavnom montažom i prenosivošću, pa ga prema želji i potrebi lako možete pomicati iz prostorije u prostoriju, ili pak na balkon odnosno vrt.

S obzirom na veliki broj proizvoda sumnjive kvalitete, te kako bi se izbjegle fatalne nesreće kojih je nažalost bilo, donešeni su vrlo strogi propisi za kamine na bioetanol. Međutim i uz njih, stručnjaci preporučuju izbjegavanje odabir jeftinih proizvoda sumnjive kvalitete i porijekla, te kupnju kamina koji zadovoljavaju visoke tehnološke standarde, te posjeduju međunardno priznate certifikate sigurnosti i eko testiranja.  
Kamini Na Bioetanol 004

GlammFire- Kamini na bioetanol

Zastupnici smo svjetski poznatog proizvođača kamina i ložišta na bioetanol - GlammFire iz Portugala. Njihovi proizvodi su pravo remek djelo za svakog arhitekta ili dizajnera prostora, jer njima doslovno kreiraju interijer, dajući mu orginalnost i neponovljiv ugođaj topline. Većina GlammFire proizvoda dizajnirana jednostavno i moderno i to na način da se lako uklope u namještaj ili zid. Samostojeći elementi mogu biti u centru sobe ili malo izdvojeni, kako bi iz prikrajka privlačili oduševljene poglede.
 
Dekorativni kamini na bioetanol danas su omiljeni stilski dodatak prostoru širom svijeta, a sve su više popularniji i na našim prostorima.
Pružite i Vi svojim ukućanima, prijateljima i poslovnim partnerima originalan i poseban ambijent!
Kontaktirajte nas i sve ostalo je naša briga.
 

Kamini Posa

Tvrtka Kamini Posa d.o.o. dugi se niz godina bavi izradom otvorenih i zatvorenih kamina, roštilja i krušnih peći. Prije same izrade radimo 3D model budućeg projekta, a klijente savjetujemo, te im preporučujemo najbolje rješenje za njihov prostor.

© 2016 Kamini Posa d.o.o. Sva prava zadržana. Sav sadržaj (tekstovi, slike, video materijali) vlasništvo su Kamini Posa d.o.o. ili partnera koje zastupamo.

Search