• 098 637-927 / 098 219-206
 • info@kamini-posa.hr
  vrtni-kamini-posa-001.jpg

  Vrtni kamini

  Dvorišta, vrtovi i terase, mjesta koja nam pružaju onaj tako potreban mir i odmor od svakodnevnih briga koje nas tišču unutar četiri zida. Osunčani otvoreni prostor ulijeva u nas energiju, a idealan je kako za dnevna, tako i za večernja druženja.
  Osim odmora i veselog druženja taj je prostor idealan za uživanje u pripremi i konzumaciji jela na otvorenom. Meso i riba na roštilju, kotlovina ili pak domaći kruh ili piza iz vlastite krušne peći... Ma tko tko može odoljeti mirisu svježeg pečenja?!

  U današnje je vrijeme ponuda vrtnih roštilja, kamina i krušnih peći veća no ikad. Od različitih modela, dizajna, moderne ili rustikalne izvedbe, raznih materijala, sve je stvar izbora i osobnih želja.
  Vrtni roštilji mogu biti otkriveni i natkriveni, s time da se potonji mogu koristiti i kod nepovoljnijih vremenskih prilika. U kombinaciji s natkrivenom terasom, tiho rominjanje kiše i pucketanje vatre stvaraju onaj prijeko potreban opušten i smiren ugođaj...
   
  Kamin Na Terasi Kamini Posa 001
  Ovaj je roštilj postavljen ispod natkrivenog dijela terase kako bi se moglo uživati u kulinarskim delicijama i kada pada kiša, ali i da pruža sjenu kod vrelih sunčanih dana.

  Roštilj za terasu

  Boja: Bijela/Plava/Siva/Naranđasta
  Obloga: antikirani granit Impala
  Ložište: cigla
  Lokacija kamina: Samobor
  Kako bi Vaš vrtni roštilj bio optimalno izrađen, jednako kao i za unutarnje kamine, prije svega pristupamo izradi 3D vizualnog projekta kako bi se vidjelo kako će željeni kamin izgledati u prirodi. Treba napomenuti da nije svaka pozicija idealna za izradu jednog takvog objekta. To posebno vrijedi za pozicije kao što su na primjer u konobi, ispod nadstrešnice i slično. Najvažnije je pravilno ispravno dimenzionirati ložište i dimnjak.

  Kod vrtnih kamina vrlo je važno obratiti pažnju na slijedeće elemente:
  • Konstrukcija kamina, odnosno roštilja ili peći mora biti postavljena na ravnu i čvrstu površinu kako ne bi pod vlastitom težinom došlo do slijeganja zemlje. To bi eventualno moglo dovesti do narušavanja statike konstrukcije i pucanja. Osim što bi to narušilo vanjski izgled kamina, može smanjiti njegovu funkcionalnost i sigurnost.
  • Vrtni kamin mora biti postavljen tako da plamen, dim i žeravica ne predstavljaju nikakvu opasnost kako za ljude tako i za okolinu.
  Koliko god ovi uvjeti izgledali potpuno jasni i logični, nerijetko se kod samoizgradnje zanemari jedan ili oba ova uvjeta što često dovodi do nepotrebnih problema i neugodnosti, a ponekad i dodatnih troškova. Iz tog razloga savjetujemo da se projektiranje i izgradnja vrtnih kamina povjeri stručnim osobama.
   
  Vrtni Rostilj Kamini Posa 001
  Roštilj Restač je napravljen od stare cigle, kamena Vinicit i rustikalne grede od punog hrasta. Ložište je šamotno i otvoreno s desne strane tako da vatra ima pogled na cijeli interijer u kojem se nalazi. Dimenzije ložišta su 120x90cm. Roštilj Restač nalazi se u zagrebačkom restoranu TAČ na Vrhovcu.
   
  Vrtni roštilj

  Boja: Bijela/Boja cigle
  Obloga: antikirani granit Impala
  Ložište: cigla
  Lokacija kamina: restoran TAČ - Vrhovec
   
  Ložište vrtnog kamina mora biti obloženo kvalitetnom šamotnom opekom, dok se betonska konstrukcija može ostaviti gola ili obložiti nekim od dekorativnih materijala. Ti materijali mogu biti prirodni kamen, cigla ili pak moderni materijali koji mogu asocirati na kamen ili ciglu.

   

  Kamini Posa

  Tvrtka Kamini Posa d.o.o. dugi se niz godina bavi izradom otvorenih i zatvorenih kamina, roštilja i krušnih peći. Prije same izrade radimo 3D model budućeg projekta, a klijente savjetujemo, te im preporučujemo najbolje rješenje za njihov prostor.